Flex Manager
De top 21219 Flexmanagers van Nederland
21219 professionals

 beschikbaar?

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Sr. IT programma/project manager

Sr. IT programma/project manager

Werkervaring interimmanager

IPsoft Europe, Sr. program manager / Sr. project manager (april 2015 - januari 2018)
Verantwoordelijk project/programma manager voor het implementeren van IPsoft producten (platform) bij klant organisaties (telecom, verzekering) voor het toepassen van robotisering en automatisering in het technologie domein.
Planning en coördineren van de programma- en project activiteiten (scrum master, traditioneel project manager), waaronder resources, risk management en het sturen van het (technische en functionele) transitie en transformatie proces bij de klant.
Solution design en architectuur voor technische integraties en processen.

Gemstone MTC, Mede oprichter / System architect (juni 2014 - maart 2015)
Mede oprichter, ontwikkeling van een mobiele utiliteits-app; verantwoordelijk voor de technische aspecten van front-end, systeem architectuur, applicatie design en security.

Solar Group A/S, Sr. Project manager / Program manager (januari 2011 - juni 2014)
Verantwoordelijk projectleider voor de succesvolle invoering van SAP in de Nederlandse, Deense en Zweedse organisaties (3 opeenvolgende projecten), inbedden van nieuwe bedrijfs processen in de organisatie en verbetering van de proces en KPI monitoring.
Managen van functionele en technische teams (40-50 FTE, zowel intern als extern) gedurende het project, coachen en ondersteunen van de team leads.
Gebruik (scrum master) en ontwikkeling van een Agile/scrum methode en toepassen van diverse lean en visueel management methodieken gedurende de projecten.
Rapportage aan lokaal management en de groep CIO/CFO.
Implementatie scope bestond uit diverse SAP modules die de groothandel bedrijfs processen ondersteunen en was inclusief data migratie en verander management.

Shell (Upstream), Sr. Project manager / Sr. Business Analist (via Capgemini,juni 2007 - december 2010)
Managen van een team van functionele en technische consultants; definitie van de project scope, planning en uitvoering van de implementatie.
Implementatie scope bestond uit ontwerp en oplevering van een nieuwe applicatie met meer flexibiliteit en functionaliteit voor het portfolio management van olie en gas projecten.
Verantwoordelijk voor het bewaken van de gehele technische oplossing en integratie tussen de verschillende technische componenten in de applicatie en de gehele functionele oplossing en integratie tussen verschillende processen.
Verantwoordelijk voor het gehele proces, van het verzamelen van requirements tot en met oplevering van de geteste applicatie. Samenwerking met Shell middel management voor de definitie van de oplossing en het verzamelen en beschrijven van eisen en wensen.

Shell (NAM), Sr. Project manager (via Capgemini, juni 2006 - mei 2007)
Verantwoordelijk voor het managen en ondersteunen van de invoering van het ‘operational excellence’ programma bij de NAM, op basis van SAP. Daarnaast verantwoordelijk voor het starten van een programma om gepland onderhoud te verbeteren.

Astellas Pharma Europe B.V, Project manager (via Capgemini, november 2005 - juni 2006)
Verantwoordelijk project manager voor een afsplitsingsproces (business en SAP). Lead van het technische team voor SAP gerelateerde zaken.
Dagelijkse leiding aan het project team, planning van het project en uitvoering; aansturen van een klein team van SAP professionals (ontwikkeling en data migratie).

Philips (Consumer Electronics), Sr. Business analist (via Capgemini, december 2004 - juni 2005)
Verantwoordelijk voor het functionele ontwerp van een applicatie voor de integratie tussen product ontwikkeling en ketenbeheer/supply chain.
Verantwoordelijke voor de uitrol op 3 locaties (België, Hongarije en China). Een aantal kwaliteitsverbetering bijgedragen aan het software ontwikkeling proces en een deel van de technische aspecten van de applicatie ontworpen.

Capgemini Nederland B.V. , Sr. Consultant (november 2004 - december 2010)
Verschillende rollen als senior consultant bij Philips, Astellas, NAM en Shell.

Danfoss Power Solutions (European IT), Manager Engineering IT Europe (mei 2001 - oktober 2004)
Operationeel IT manager van het team verantwoordelijk voor de applicaties die het engineering en product ontwikkelings proces ondersteunen in Europa, op 30 locaties met 8 directe medewerkers.
Managen van een aantal lokale, Europese en globale IT projecten en ontwikkelen van de globale engineering IT strategie, focus op kostenreductie en strategische ontwikkeling van het design proces.
Ontwikkelen en implementeren van een raamwerk (COBIT) voor de globale IT organisatie en managen en faciliteren van six-sigma projecten, waaronder de invoering van een balanced scorecard voor het globale IT management team.

Danfoss Power Solutions (Global IT, Controls), Team lead / Business Analist (februari 1998 - mei 2001)
Verantwoordelijk (met een team) voor de succesvolle invoering van een Product lifecycle management systeem en het operationele management van de beheer organisatie.
Specificeren van systeem functionaliteit en ontwerp van business processen en PLM concepten. Design, ontwikkeling en invoering van een web interface. Migratie van business relevante legacy data. Trainen van de super-users en eindgebruikers (300 in totaal).
Ontwikkelen van best practices voor het gebruik van 3D CAD in engineering en productie.

Opleiding interimmanager

Ing. Werktuigbouwkunde, 1998
Avans Hogeschool

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Senior IT project/program manager en business analist met meer dan 15 jaar ervaring. Verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse grote IT en SAP projecten en het aansturen van complexe, functionele en technische teams tot 50 FTE.
Kennis van en ervaring met Prince, lean, visueel management, Agile/scrum methodes en ITIL. Ervaring met business proces (her)modellering, BPMN, data modellering, systeem architectuur en solution design.

Ervaring en skills in het plannen, organiseren en uitvoeren van complexe projecten en het managen van teams en coachen van mensen.
Sterk communicatief, in staat om een brug te bouwen tussen business en technologie en tussen functionele en technische teams. Ervaring in internationale organisaties, comfortabel in een politieke omgeving. Neem het initiatief om projecten en mensen vooruit te bewegen.

Ervaring met alle fasen in een project cyclus, van initialisatie tot oplevering, inclusief gebruikers training, data migratie, verander management en uitrol.
Ervaring met het verzamelen van eisen en wensen van stakeholders en deze vertalen naar een oplossing of technische requirements. Goede presentatie en workshop planning vaardigheden, een bewezen track record in gestructureerde analyse en business proces modellering.
Brede kennis van diverse technologieën, van enterprise tot web/mobiel, waaronder SAP (proces niveau), BI systemen, PLM systemen, MS Office/Project, Linux/Windows, verschillende web technologieën, automatisering en robotisering.
Zeer resultaatgericht, hanteren van een gestructureerde, analytische benadering met als doel het leveren van resultaat.

Talenkennis interimmanager

Nederlands - moedertaal
Engels - vloeiend
Deens - goed

 beschikbaar?

Interim managers zoeken:

Opdrachtomschrijving :